Известие

Collapse
No announcement yet.

Монтиране на парктроник на 145-ца...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Монтиране на парктроник на 145-ца...

След като го получих за подарък реших да разровя за полезни съвети относно монтирането му и останах изненадан от липсата на такива...
    Реших да снимам и да разясня това-онова , пък дано да е полезно за някой...

Първо да започна с подготовката...Много е важно да се измери фрезата за пробиване на бронята преди да се започне каквото и да било... При измерване на тази в моя комплект установих че е със цели 2мм по-голяма, което автоматично значеше, че мога да затрия някой датчик по пътищата...

След като се сдобих с правилната фреза си избрах един топъл ден и преди да започна пробиване оставих колата да се напече на слънце за около 3 часа...

Според книжката на устройството измерих точното местоположение на всеки датчик и височината му от земята.След това за по-лесно свалих задната броня и пробих дупките...
    Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	1
Size:	94.7 Килобайта
ID:	2410317Click image for larger version

Name:	2.jpg
Size:	97.5 Килобайта
ID:	2410318

Тъй като отворът за входящи кабели се намира от дясната страна, с помощта на опашки прекарах кабелите от всички датчици отдясно.На снимките се вижда къде влизат и че има доста място за другите "джунджурии"...

Name:	11012013729.jpg
Size:	95.0 Килобайта
ID:	2410309Click image for larger version

Name:	4.jpg
Size:	85.9 Килобайта
ID:	2410319

Също от дясно реших да сложа и самото устройство...Като "+" за него взех от фара за задна скорост (вижда се как на снимката) а "-" взех от по-близката маса...

Name:	5.jpg
Size:	89.6 Килобайта
ID:	2410320Click image for larger version

Name:	6.jpg
Size:	93.1 Килобайта
ID:	2410321Click image for larger version

Name:	7.jpg
Size:	90.0 Килобайта
ID:	2410322Click image for larger version

Name:	8.jpg
Size:	89.5 Килобайта
ID:	2410323

Дисплейчето реших да сложа над огледалото за задно виждане и взе че пасна много добре...Въпреки, че не очаквах, прекарването на кабела от дисплея до устройството в багажника се оказа най-трудната част.

Name:	9.jpg
Size:	90.7 Килобайта
ID:	2410324Click image for larger version

Name:	10.jpg
Size:	93.2 Килобайта
ID:	2410325

Първо кабела влиза в плафона...От там стига до пасажерската врата по следния път:

Name:	11.jpg
Size:	92.9 Килобайта
ID:	2410326Click image for larger version

Name:	12.jpg
Size:	93.4 Килобайта
ID:	2410327

От там кабела минава по уплътнението и стига до релсата на пасажерския колан.После вече съвсем спокойно минава под седалката и влиза в багажника(на тази операция нямам снимки...Съжалявам

Name:	13.jpg
Size:	93.9 Килобайта
ID:	2410328Click image for larger version

Name:	14.jpg
Size:	91.7 Килобайта
ID:	2410329

Въпреки, че не съм усещал нужда от тази глезотия се оказа доста удобна и използваема екстра...

Name:	15.jpg
Size:	92.5 Килобайта
ID:	2410330
    Обща равносметка - 0 лв.

Благодарим колега! Със здраве да си ползваш новата придобивка, информацията е много полезна! На снимките забелязах че имаш лепенка на страничното стъкло. Във Варна глобяват за такива лепенки, мисля че скоро приеха правилник че трябва да се премахнат! Поздрави!
    Alfa Romeo 147, 1.9 JTD 16 V

Comment

Супер е станало - чистичко и подредено. А не ти ли пищи много силно зумера на дисплея, не ти ли се набива в мозъка? Обмислям за моята такава процедура но ще стане малко по-нататък. 156-цата е отврат за паркиране назад...пък може и аз да не съм и свикнал...
      Сливен, Alfa Romeo 156 1.8 TS '00

Comment

екстра със здраве да си я ползваш,аз май на комбито ще трябва да слагам ама мисля да е с камера,но това на по късен етап
        Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
        Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Първоначално публикувано от B&V Покажи съобщение
          Благодарим колега! Със здраве да си ползваш новата придобивка, информацията е много полезна! На снимките забелязах че имаш лепенка на страничното стъкло. Във Варна глобяват за такива лепенки, мисля че скоро приеха правилник че трябва да се премахнат! Поздрави!
          Относно лепенката мисля че се шумеше само покрай лепенките за авто-каско...Ще прочета тук-там и ще я разкарам ако трябва...

Първоначално публикувано от slaf4u Покажи съобщение
          Супер е станало - чистичко и подредено. А не ти ли пищи много силно зумера на дисплея, не ти ли се набива в мозъка? Обмислям за моята такава процедура но ще стане малко по-нататък. 156-цата е отврат за паркиране назад...пък може и аз да не съм и свикнал...
          Моето зумерче не пищи много силно и не ми пречи..Общо взето са го направили да се чува нормално и едновременно с това да няма как да го пропуснеш дори при пусната музика...

Comment

Благодаря за ценната тема, колега!
            Може ли да споделиш марката на парктроника?

П.П. Аз на шофьорското стъкло имах лепенка полиция, останала от предишния собственик и преди две седмици ме накараха да я отлепя пред тях, щяха да ме санкционират иначе. Така че моят съвет, колега, е да ремуувниш лепенката в най-скоро време.

Comment

Според кутията е произведен в P.R.C. за фирма "Паоло"ЕООД
              Въпросната фирма има телефони за връзка в Димитровград, София, Асеновград и Варна...
              На кутията пише на български, указанието е на английски а за производството е 100% китайско...

П.П. Баща ми даде 60лв. за парктроник с по готина кутия и се оказа произведен на същото място

Относно лепенката още утре ще я махна....

Comment

Според мен на тази малка количка парктроник е напълно излишен, но щом Ви харесва да го ползвате със здраве.
                Аlfa Romeo 146 1.4 T.Spark
                Аlfa Romeo 145 1.4 T.Spark

Comment

Колега здравей, първо честито за парктроника! доста е удобно, поздравление за труда относно темата, но имам забележка.. не необходимо свалянето на бронята, категорично! а за фрезара... в повечето парктроник комплекти има подходящият фрезер, 4 комплекта съм вземал до сега! от ебау по 23 -24 лв даже с опция за цвят... два броя за моята бордо цвят, Тонов сложи два комплекта, Рижко и той един без да се свалят броните, иначе за мястото на датчика много добре си се сетил там да го поставиш!

поздрави
                  sigpic
                  Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                  FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Първоначално публикувано от Majed_146 Покажи съобщение
                    Колега здравей, първо честито за парктроника! доста е удобно, поздравление за труда относно темата, но имам забележка.. не необходимо свалянето на бронята, категорично! а за фрезара... в повечето парктроник комплекти има подходящият фрезер, 4 комплекта съм вземал до сега! от ебау по 23 -24 лв даже с опция за цвят... два броя за моята бордо цвят, Тонов сложи два комплекта, Рижко и той един без да се свалят броните, иначе за мястото на датчика много добре си се сетил там да го поставиш!

поздрави
                    И при моят имаше избор на цвят... Не знам как бих изкарал всички кабели от където трябва без да сваля бронята...Пък и тя се държи на четири болта и две видии..
                    Не знам може и да греша...

Comment

Ами пробиваш външната част на бронята с фрезера след това -с бургия 10 примирно- пробиваш твърдата част, която е вътре и така прекарваш кабелте зад цялата броня, след това прекарваш всички кабели до желаната тапа. При препоядисана броня има голяма вероятност да се напука боята след сваляне и връщане, това все пак зависи от боята дали е добра. Свалянето е лесно, но ако го спестиш ще е още по добре.

Поздрави!
                      sigpic
                      Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                      FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Според книжката на устройството измерих точното местоположение на всеки датчик и височината му от земята.След това за по-лесно свалих задната броня и пробих дупките...
                        Здрасти колега, видях че си пробил отворите, като има по-голямо разстояние между средните 2. Така ли е по книжката? Ако може да ми снимаш твоята книжка ще съм много благодарен.
                        Предстои ми и на мен следната операция и се чудя как точно да разположа датчиците, и на каква височина.
                        Също така след като си намерил правилната фреза и си пробил с нея дупките, лесно ли навря датчиците, че моите малко се опъват и не могат да влязат до край (пробвах на едно парче ПДЧ), пък ме е страх да напъна.
                        Благодаря предварително.

Comment

Working...
                        X